Dualogic™

Mi is a Dualogic™

A DualogicTM szekvenciális, automatizált sebességváltó, amelynek köszönhetően élvezheti a sportos és dinamikus vezetési stílust. A DualogicTM sebességváltóval felszerelt autókban a kuplung teljesen automatikusan vezérelt, így Önnek csak a gáz- és fékpedál kezelésével kell foglalkozni, a váltást az automata végzi. A kuplung és a váltó műszakilag a klasszikus kézi váltású kocsikhoz hasonlít, amelynek köszönhetően a rendszer megőrzi a kézi váltó nyújtotta előnyöket: egyszerű felépítés, alacsony fogyasztás, változatlan menetteljesítmények. Ugyanakkor automata üzemmódban teljesen leveszi a vállunkról a sebességváltás terhét.

Hogyan működik a Dualogic™?

A DualogicTM sebességváltó félautomata (manuális) és automata üzemmódban működik. A félautomata módoban a sebességfokozat meghatározása a váltókar előretolásával (visszakapcsolás) vagy hátrahúzásával (felkapcsolás) történik. A sebességváltó automatikusan, gyorsan és pontosan elvégzi a sebességváltást. Automata módban a DualogicTM klasszikus automata sebességváltóként működik és a sebességi fokozatot az  aktulális közlekedési helyzetnek megfelelően választja ki. Mindemellett két automata váltási üzemmód kiválasztása lehetőséges: Normal vagy Economy (Gazdaságos). Mindkét mód kényelmes, teljesen automata váltást tesz lehetővé, de Economy üzemmódban a váltó a minimális üzemanyagfogyasztásnak megfelelően, korábban kapcsolja a magasabb fokozatokat. Az automata DualogicTM üzemmód felismeri az út dőlésszögét, amelyen a gépjármű halad és a szoftver algoritmus ezen adatok szerint kiválasztja a megfelelő sebességi fokozatba váltás pillanatát úgy, hogy, hogy a vezető igényei, utazási feltételek és motor fordulatszám közötti optimális kompromisszumot elérje.

Miért válasszuk Dualogic™?

Sok sofőr nagyon bizalmatlan az automata sebességváltókkal szemben, számukra a DualogicTM félautomata sebességváltó ideális kompromisszumot jelent a kézi és automata váltás között. A sebességváltó képes előre kiszámolni a sofőr igényeit és a váltás algoritmusát hozzáigazítani az aktuális vezetési stílusnak. Például sportos vezetés esetén a sebességváltó az alacsonyabb sebességi fokozatot addig tartja meg, hogy a kanyarból dinamikusan kigyorsíthasson.

Automata üzemmódban a sebességváltásra a motor számára legalkalmasabb pillanatban kerül sor, azaz a maximális forgatónyomaték pillanatában. Ennek köszönhetően a motor erejének kihasználása sokkal hatékonyabb a kézi váltáshoz képest, és ezen felül kíméli a motort és a váltót.

Közösségi oldal

 

Facebook

 

Twitter

 

Flickr

 

Youtube

 

Google +

 

Instagram

 

Pinterest