LSCM

Városi ütközésmegelőző rendszer (Low Speed Collision Mitigation)

Az utasok biztonságának maximális érdekében a Fiat a biztonsági elemeinek kínálatát kibővítette a városi ütközésmegelőző rendszerrel: City Brake Control, amely képes a kocsi előtt álló vagy mozgó akadály érzékelésére, ezáltal automatikusan működésbe hozza a féket és megakadályozza az ütközést. 

Ez a sűrű városi forgalomban való  haladás segítése érdekében kifejlesztett rendszer  30 km/ h alatt működik. Bizonyos paraméterektől függően, mint például a gépkocsi sebessége, kormánykerék szöge, gázpedál helyzete vagy nyomóerő a pedálon, a városi ütközésmegelőző rendszer képes az ütközés teljes megakadályozására (Collision Avoidance) vagy következményeinek  (Collision Mitigation) csökkentésére

A városi ütközésmegelőző rendszer három funkciót tartalmaz: automatikus vészfékezés (Automatic Emergency Braking - AEB), prefill (fékrendszer felkészítése a vészfékezésre) és vészfékasszisztens. Az első rendszer meghagyja a sofőrnek a gépkocsi feletti teljes uralmat, viszont szükség esetén kész beavatkozni és a gépkocsit vészhelyzet esetén lefékezni. Ez számos paraméter gondos kiértékelése után történik, mint például az akadályok helyzete és sebessége, a gépkocsi sebessége (30 km/h alatt), a gépkocsi oldalirányú gyorsulása, kormánykerék szöge, vagy a gázpedálra kifejtett nyomás (e paraméterek legkülönbözőbb variációival együtt). A Prefill funkció a fékrendszert arra készíti fel,  hogy gyorsabban reagálhasson az automatikus vagy a vezető általi vészfékezésnél egyaránt. A vészfékasszisztens segít, hogy vészfékezés esetén azonnal a maximális fékerő épüljön fel.

Közösségi oldal

 

Facebook

 

Twitter

 

Flickr

 

Youtube

 

Google +

 

Instagram

 

Pinterest