Traction+

Traction+:  Segít a vonóerőt a jobban tapadó kerékhez juttatni csúszós útfelületen, a 4x4 meghajtásoknál alacsonyabb üzemeltetési költséggel.

Az új Traction+ rendszer a gépkocsi már meglévő ESP elektronikus menetstabilizáló rendszerének hardverét használja, de sokkal nagyobb mértékben. A különleges ellenőrzési algoritmusnak és a fékrendszerbe történő beavatkozásnak köszönhetően a vezérlőegység elektronikusan szimulálja az önzáró differenciálmű funkcióját. A szoftver optimalizálása és az a tény, hogy a normál üzemi féken keresztül működik, az egész rendszer működését még fejlettebbé teszi a hagyományos önzáró differenciálműveknél. Noha mindkét megoldás teljesítménye összehasonlítható, a Traction+  jóval könnyebb.  A műszerfalon gombnyomással aktiválható rendszer menet közben 30 km/h sebességig aktív.

Hogyan működik?

Bármelyik meghajtott kerék alacsony vagy nulla tapadásánál a vezérlőegység annak fékezésére ad utasítást. Ezzel a forgatónyomaték a jobb tapadású kerékre kerül át. Ez megkönnyíti a vezetést, segít megtartani a menetstabilitást és jobb irányíthatóságot nyújt a csúszós felületeken is.

Közösségi oldal

 

Facebook

 

Twitter

 

Flickr

 

Youtube

 

Google +

 

Instagram

 

Pinterest