VÉDD AZ AKKUMULÁTORT

• Kerüld az áramot fogyasztó tárgyak szükségtelen bekapcsolását, amikor a motor nem működik.
• Ügyelj arra, hogy az akkumulátor felülete mindig tiszta és száraz legyen. Rendszeres használat mellett, és ha betartod a karbantartási irányelveket, akkumulátorod akár négy-öt évig is kitarthat.
• Az akkumulátor és a töltőrendszer Fiat szakértője által végzett éves ellenőrzése segít elkerülni a meghibásodásokat. Főleg tél elején ellenőriztesd a Fiat szakemberével az akkumulátort teszterrel. Dönthetsz úgy is, hogy megelőző intézkedésként cseréled ki az akkumulátort, és elkerülheted a meghibásodás okozta kellemetlenségeket.

MIÉRT MEGY TÖNKRE AZ AKKUMULÁTOR?

Az akkumulátor természetes romlása tapasztalható, kortól, és használati szinttől függően. Ezenkívül a nagy kisülési sebesség, az elektromos áramkör meghibásodása vagy az extrém hőmérsékletek is okozhatnak idő előtti károsodást.

 

LEMERÜLT AKKUMULÁTOR
Olyan dolgok használata, amelyek áramot fogyasztanak kikapcsolt motor mellett (fényszóró, rádió, légkondicionáló stb.), mélykisüléshez vezet.

 

HIBÁS GENERÁTOR
Az a generátor, amely nem termel elegendő energiát, nem tölti fel megfelelően az akkumulátort. Ezzel szemben a túl sok energiát termelő generátor túltölti az akkumulátort, és idő előtt elhasználja. Végül a rossz csatlakozások szivárgási áramhoz vezethetnek, ami felgyorsítja az akkumulátor lemerülését.

 

EXTRÉM HŐMÉRSÉKLET
A szélsőséges hőmérséklet károsítja az akkumulátor üzemanyagcelláit, csökkentve az elektrolit (víz és sav keveréke) vezetőképességét. Ekkor az akkumulátor meghibásodik és elromlik.