GUMIABRONCSOK

FIGYELMEZTETŐ JELEK, AMIKRE FIGYELJ

A gumiabroncsok nyomásának rendszeres ellenőrzése elengedhetetlen az Ön biztonsága érdekében. Maradjon stabil minden kanyarban és nedves felületen (fékezés közben), miközben optimalizálja azok gördülési ellenállását, és megakadályozza a túlzott üzemanyag-fogyasztást.


HOGYAN KELL LEOLVASNI A GUMIABRONCSOKAT

Győződj meg arról, hogy gumiabroncsaid megfelelnek a Fiatodnak. Számok és betűk csoportja található a gumiabroncs oldalán, például 215 65 R 16 95H. Ez a jelölése, amellyel ellenőrizheted, hogy az abroncs megfelel-e az autó rendszámában szereplő méreteknek: 215 a szélességet jelöli mm-ben, 65 a magasság/szélesség arányt, R a szövetváz radiális beállítását, 16 a felni átmérőjét hüvelykben, 95 a terhelési index, H a sebességindex. Egy másik kód mutatja a gyártás hetét és évét.


TUDTAD?

A gumiabroncsok mérése elengedhetetlen. Olyan gumiabroncsok felszerelése, amelyek mérete eltér a kézikönyvben megadottaktól, illegális. Ezenkívül tilos a könyvben szereplőnél alacsonyabb sebességindexű abroncsokat választani; de fel lehet szerelni magasabb indexűeket is. Keresd fel a Fiat márkakereskedését: szakembereink megmondják, melyik a megfelelő gumi az autódhoz.