A FIAT BEMUTATJA AZ ÚJ FIAT 600 HYBRID MODELLT: A VILLAMOSÍTOTT OLASZ ALTERNATÍVÁT

  • A FIAT mindig releváns: az új 600 immár hibridként is elérhető azon nemzeti piacok kedvéért, ahol lassabb ütemben zajlik az elektromos átállás
  • Az új 600 Hybrid fejlett hibrid technológiájának köszönhetően az ügyfelek zökkenőmentes, valódi villamosított vezetési élményben részesülhetnek.
  • Az új MHEV Mild-Hybrid erőforrás csekélyebb üzemanyag-fogyasztást és akár 15 százalékkal* kedvezőbb CO2-kibocsátást biztosít, mint egy automata sebességváltóval és belső égésű motorral szerelt modell – mindezt jobb menetdinamikai jellemzők mellett.
  • Az új 600 Hybrid és az elektromos új Fiat 600e együtt visszavezetik a Fiat márkát a B- szegmensbe.

Idén először július 4-én, a Lingottóban mutatkozott be az új Fiat 600e, a FIAT most bejelentette annak a hibrid verziónak – az új Fiat 600 Hybrid modellnek – az érkezését, amely 2024 második felétől kerül forgalomba. A FIAT ezzel újfent demonstrálta piaci relevanciáját: az új 600 ugyanis kizárólag részben vagy teljesen villamosított kivitelben lesz elérhető. A hibrid modellt azon országok kedvéért vezetik be, ahol viszonylag lassan nyernek teret az akkumulátoros elektromos járművek.

„Stratégiánk változatlanul a teljes körű villamosításra összpontosít: az a célunk tehát nem változott.” – mondta Olivier Francois, a FIAT vezérigazgatója, a Stellantis globális marketing igazgatója. „Az eredmények pedig igazolják ennek a stratégiának a helyességét. A Fiat 500e Európa legkeresettebb városi villanyautója, így tudjuk, hogy ezen az úton kell tovább haladnunk. Ezért azon dolgozunk, hogy mindenki számára megfizethetővé és elérhetővé tegyük az akkumulátoros elektromos mobilitást. Ugyanakkor minden összefüggésben relevánsnak kell maradnunk, és tény, hogy bizonyos országokban még nem igazán nyertek teret a tisztán elektromos járművek – ezt okozhatja az infrastruktúra, a támogatások, vagy a kultúra hiánya. Szerencsére csupán néhány piacról beszélünk, ugyanakkor ezekben az országokban is szeretnénk megerősíteni jelenlétünket. VISSZA