Az új Fiat 600e: a FIAT felvillanyozva tér vissza a B-szegmensbe

A FIAT VISSZATÉR A B-SZEGMENSBE A „KITERJESZTETT” VEZETÉSI ÉLMÉNYT KÍNÁLÓ ÚJ FIAT 600E-VEL.

A 417 CM HOSSZÚ MODELL A KATEGÓRIA LEGKIVÁLÓBB ELÜLSŐ TÁROLÓKAPACITÁSÁT ÉS 400 KILOMÉTERRE NÖVELT WLTP HATÓTÁVOLSÁGOT KÍNÁLJA, ÍGY IDEÁLIS MEGOLDÁST JELEN A VÁROSLAKÓK ÉS A TERMÉSZETJÁRÓK SZÁMÁRA EGYARÁNT.

IKONIKUS KÜLSŐ, DOLCE VITA BELSŐ: AZ ÚJ FIAT 600E TÖKÉLETESEN TESTESÍTI MEG AZ OLASZ SZÉPSÉGET ÉS ÉLETSTÍLUST, RÉSZBEN VAGÁNY STÍLUSÁNAK, RÉSZBEN A – SZÍNTERÁPIÁBÓL ÉS MASSZÁZSFUNKCIÓBÓL ADÓDÓAN – TÖBB ÉRZÉKSZERVRE HATÓ ÉLMÉNYNEK KÖSZÖNHETŐEN.

AZ ULTRAMODERN BIZTONSÁGI ÉS VEZETŐTÁMOGATÓ FUNKCIÓKKAL BŐSÉGESEN FELVÉRTEZETT MODELL UTASAI A 2. SZINTŰ AUTONÓM VEZETÉS ÖSSZES JÁRULÉKOS ELŐNYÉT ÉLVEZHETIK A VÁROSI ÉS ORSZÁGÚTI KÖZLEKEDÉSBEN. AZ ÚJ 500-AS NŐVÉREKÉNT EMLEGETETT MODELL A FIAT KÖVETKEZŐ ELEKTROMOS JÁRMŰIKONJAKÉNT LÉP SZÍNRE.

BEMUTATKOZIK A CSÚCSKIVITEL: AZ ÚJ FIAT 600E LA PRIMA, VALAMINT A MEGFIZETHETŐBB FIAT 600E (RED), AMELY AZ ETIKUS, ÁM GAZDASÁGOS MOBILITÁSI MEGOLDÁSRA VÁGYÓ ÜGYFELEKET SZÓLÍTJA MEG.

A Fiat megerősíti pozícióját, mint a fenntartható városi mobilitás vezető szereplője, és bemutatja az új Fiat 600e modellt: a márka palettájának lenyűgöző új tagját, amellyel a Fiat visszatér a B-szegmensbe. Az újonc a városi kisautóktól elvárt és megszokott értékeket egytől egyig feljavítva kínálja: több férőhelyet, fokozott hatótávolságot, és még intenzívebb Dolce Vita-érzést nyújt. Egyszóval, az új Fiat 600e a B- és B-SUV szegmensek legjavát egybegyúrva biztosít szépséges, örömteli, kényeztető utazási élményt.

Névadó elődje, az 1950-es években rendkívül sikeres, ideális családi autóként megismert Fiat 600-as példáját követve az új Fiat 600e a gyorsan fejlődő B-szegmens legnépesebb pontján lép piacra.

Az új Fiat 600e ideális megoldást jelent a városlakók és a természetjárók számára egyaránt; mint a márka alapvető értékeinek: az olasz stílusnak és a fenntarthatóságnak a tökéletes megtestesítője. Egyszerre vagány és szépséges, 4,17 méteres hosszúságával bőséges helyet kínál öt utasának, emellett a kategória legjobb elülső tárolókapacitását biztosítja, miközben elektromos hatótávolsága meghaladja a 400 kilométert (WLTP norma szerint,) városban több mint 600 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel (WLTP városi norma szerint,) utasainak pedig a legmodernebb biztonsági funkciókat biztosítja. A két különböző, tisztán elektromos kivitelben – új Fiat 600e La Prima és új Fiat 600e (RED) – elérhető modell olyan családbarát mobilitási megoldás, amely maradéktalanul adja vissza a színtiszta olasz Dolce Vita lényegét, miközben szem előtt tartja a környezet és a társadalom igényeit.

 

Az új Fiat 600e

Az ötajtós karosszériával elérhető új Fiat 600e öt ülésével és 15 liternyi belső tárolókapacitásával elismerésre méltó helykínálatot mutathat fel. Az utasok az ötletesen kialakított, egyedi, párnázott fedéllel és rugalmasan variálható pohártartókkal felszerelt központi padlókonzolon, az ülés-zsebekben, vagy az elöl, stratégiai pontokon kialakított rekeszekben helyezhetik el személyes tárgyaikat.

A csomagtartó is bőségesen méretezett, 360 literes kapacitású. A modell nem csak a helykihasználás terén bizonyul sokoldalúnak, de elektromos képességei is nagyszerűek. Az 54 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor jóvoltából az új 600e akár több mint 400 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel (WLTP norma szerinti mérés), városban pedig több mint 600 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik, így az új Fiat 600e a mindennapi városi használatban éppúgy optimális megoldás, mint a hétvégi kirándulások során. Az optimális töltési idő érdekében az új 600e 100 kW-os gyorstöltő rendszert kapott, amely rendkívül rövid idő alatt feltölti az akkumulátorokat. Nem egészen fél órába telik például 80 százalékra tölteni az akkumulátort – nagyjából annyi időbe, ami alatt bepakoljuk az autót egy hétvégi kiruccanásra. Emellett az új 600e 11 kW-os fedélzeti töltőt, valamint otthoni használatra, illetve a nyilvános töltőpontok igénybe vételére szolgáló Mode 3 töltőkábelt is kínál – így nem egészen 6 óra alatt tudjuk teljesen feltölteni az akkumulátort.

A 115 kW maximális teljesítményű villanymotor 9,0 mp alatt gyorsítja 100 km/órára az új Fiat 600e-t. Az új Fiat 600e meghagyja a választás lehetőségét az ügyfeleknek: három üzemmódot (öko, normál és sport) kínál, amelyek közül mindenki vezetési stílusának megfelelően választhat. A modellválasztékot 2024 közepén egy hibrid hajtáslánc egészíti ki.

 

Ikonikus külső, Dolce Vita belső

Az 500e nővéreként is emlegetett új Fiat 600e az eredeti Fiat 600 nevét és hagyatékát örökölte, annak olasz vagányságával és friss stílusával egyetemben. Külső és belső kialakítása tökéletesen megtestesíti az olasz szépség fogalmát, a Dolce Vita filozófiáját. Egy szóval, az új Fiat 600e az olasz génekben gyökerező, minden érzékszervet megmozgató élményt kínál. Az új 500-ashoz képest továbbfejlesztett megjelenése határozottabb orrkialakítást kapott; elöl és oldalt króm 600-as típusjelzéssel, valamint megújult LED-es fénykarakterrel.

Az elegánsan dinamikus külső megjelenést nagyobb (akár 18 colos, 690 mm átmérőjű) kerekek, valamint matt fekete kötények és kerékívek erősítik, míg a jellegzetesen olasz stílus a hátsó lökhárítón elhelyezett olasz zászlóban is testet ölt. A külső megjelenést számos magával ragadó stíluselem dobja fel, a fényes fekete részletektől kezdve a krómozott betéteken át a hátsó lámpatestek magas fényű részletéig. Az utastérben az új Fiat 600e tökéletesen megtestesíti az olasz Dolce Vita értékrendjét, a Fiat márka fiatalos, életigenlő lelkületét, köszönhetően annak a számtalan részletnek, amelyeket kifejezetten az utasok kényeztetését szolgálják. Végtére is az új Fiat 600e az első olyan kisautó, amely színterápiát kínál.

Az ügyfelek akár nyolc különböző árnyalat közül választhatják ki a hangulatvilágítás és a rádió megvilágításának a színét. Az alapértelmezett, harmonizáló árnyalatokat alkalmazó megjelenítés mellett további 64 párosítás választható, ami utolérhetetlen színkörnyezeti élményt biztosít. A tökéletes olasz kényeztetés érdekében a vezetőülés a motoros állíthatóság mellett hátmasszázs-funkciót is kínál, így az autó tökéletesen ellazítja vezetőjét egy kemény munkanap vagy egy hosszú utazás után. Az új Fiat 600e ülései emellett Ivory árnyalatú műbőr kárpitozást kínálnak FIAT felirattal és türkiz betétekkel, míg a tökéletes kényelmet és a prémium érzetet három fokozatban állítható ülésfűtés szolgálja.

A komfortos, kellemes utazási élményről velúr padlószőnyegek, 40/60 arányban osztva dönthető hátsó ülések, USB-A és USB-C töltőpontok (hátul USB-C csatlakozóval), közelség-érzékelős, kulcs nélküli nyitás és indítás – így soha nem marad véletlenül nyitva az autó –, valamint vezeték nélküli okostelefon-töltő gondoskodik.

Az 500e nővéreként is emlegetett új Fiat 600e az eredeti Fiat 600 nevét és hagyatékát örökölte, annak olasz vagányságával és friss stílusával egyetemben.

 

Feljavított technológiák: ultramodern biztonsági és kapcsolódási funkciók

Az új Fiat 600e ultramodern biztonsági és vezetőtámogató szolgáltatásai jóvoltából tökéletesen felkészült a mindennapi használatra. A modell 2. szintű autonóm vezetésre képes, amivel még kényelmesebbé teszi az utazásokat. Az adaptív tempomat (ACC) az elöl haladó járművekhez igazodva lassít vagy gyorsít; az intelligens sebesség-támogatás azonosítja a sebességkorlátozásokat, és javaslatot tesz azok betartására; míg a holttér-figyelő rendszer ultrahangos érzékelők segítségével érzékeli a holttérben felbukkanó akadályokat, és a külső visszapillantó tükörben megjelenő háromszöggel figyelmeztet rájuk.

Az ultramodern technológiai tartalom része a megállásra és ismételt elindulásra képes asszisztens funkció, az elektromos rögzítőfék, a gyalogosok és kerékpárosok észlelésekor önállóan vészfékező rendszer, valamint a vezető éberségét felügyelő funkció. Végezetül a 360 fokos panoráma érzékelők és a 180 fokos képet nyújtó, dinamikus segédvonalakat alkalmazó tolatókamera közös erővel segít elkerülni az akadályokat parkolás vagy összetett manőver végrehajtása során. Ami a kényelmet és az online kapcsolódást illeti, az új Fiat 600e számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek kellemesebbé és élvezetesebbé teszik az utazásokat. Felszereltük például kéz nélküli motoros csomagtérfedél-nyitással – igazi áldás, ha mindkét kezünk tele van –, négy motoros oldalablakkal, automata klímaberendezéssel, valamint szürkület- és esőérzékelőkkel.

Az ajánlatot hathangszórós audiorendszer, teljesen testre szabható, 10,25 colos infotainment kijelző (rádióval, navigációs rendszerrel, valamint CarPlay és vezeték nélküli Android Auto okostelefon-integrációval), 7 colos digitális műszeregység, valamint online szolgáltatás-csomag teszi teljessé. A Fiat 600e a Uconnect szolgáltatásokon keresztül nap mint nap megkönnyíti az autóhasználatot, olyan funkciókkal, mint a fedélzeti online navigációs rendszer kezelésére szolgáló hangvezérlés.

Ez az automatikus térképfrissítést kínáló TomTom navigációs rendszer megjeleníti az útvonal mentén található töltőállomásokat, és valós idejű tájékoztatást biztosít a nyilvánosan elérhető, szabad felszíni parkolóhelyeket, ezzel időt és pénzt takarítva meg az utazás során. A FIAT okostelefonos alkalmazása pedig minden eddiginél kényelmesebbé és egyszerűbbé teszi az autó kezelését, hiszen számos funkció akár a távolból is vezérelhető, a világítás és a duda aktiválásától kezdve az ajtók zárásán/nyitásán át a fűtés vagy a klímaberendezés bekapcsolásáig.

Csúcskivitelű La Prima és megfizethető (RED) felszereltségi szintek

 

Az etikus, környezetbarát mobilitási megoldást kereső, fiatal ügyfelek számára tökéletes opció az új Fiat 600e (RED), az új modellcsalád belépő kivitele, amely annak a 2021-ben útjára indított együttműködésnek a következő fázisát testesíti meg, amelynek szellemében azt valljuk, hogy bárki a változás élére állhat. Az új 500 (RED) nyomdokaiban járó új modell az „előnyös az embereknek, előnyös a bolygónak” elvét vallja: elektromos hajtásláncával óvja a környezetet, és hozzájárul egy fenntarthatóbb jövő kialakításához. Ezt a küldetést emeli most új szintre a (RED). A 2006-ban alapított szervezet elsődleges küldetése, hogy harcoljon az AIDS ellen, és gondoskodjon arról, hogy a betegség mindenki számára megelőzhető és kezelhető legyen. Az új Fiat 600e (RED) a már ismert, jellegzetes piros színben pompázik, kívül és belül egyaránt, a karosszériától kezdve az első és hátsó logókig; a műszerfaltól kezdve az exkluzív, újrahasznosított szövettel kárpitozott üléseket díszítő részletekig. Az ötletes kialakítású padlókonzol párnázott borítása szintén piros színű, további emlékeztetőként az együttműködésre. A modell további két választható színt (fekete és fehér) kínál, a tökéletes testre szabhatóság jegyében.

 

Az új Fiat 600e La Prima 100% stílust, technológiát és komfortot kínálva biztosítja a magával ragadó olasz Dolce Vita élményt. A csúcskivitel négyféle színben rendelhető, amelyek mindegyike az olasz táj természeti szépségét idézi: az itáliai napfényt, a tengert, a földet és az égboltot. Az új Fiat 600e (RED) és La Prima kivitelei egyaránt július 5-től rendelhetők; a modell első példányai szeptemberben érkeznek meg az olaszországi Fiat márkakereskedésekbe.