Teljesítmény és biztonság

0.9 literes 90 LE-s TwinAir benzinmotor Start&Stop rendszerrel

A Panda Cross 4x4-ben is megtalálható a TwinAir motor, amely a Fiat benzinmotorokhoz fejlesztett főbb innovációit magában rejtő nagyteljesítményű erőforrás. A motor a downsizing technológia eredménye, aminek lényege, hogy csökkenti a hengerűrtartalmat, a hengerek számát és a motor méreteit. Ezáltal jelentősen csökken az üzemanyag fogyasztás és a kibocsátás (akár 30%-kal), miközben a turbófeltöltő azonos teljesítményt és nyomatékot biztosít.

66,2

EC MAX TELJESÍTMÉNY

KW (LE) @ RPM

66,2 (85) @ 5500
/ 57 (77,5) 5500*

145

EC MAX NYOMATÉK

NM @ RPM

145 (14,8) @ 1900
/ 100 (10,2) 1900*

164

MAX. SEBESSÉG

(KM/H)

12,7

GYORSULÁS

(SEC.)

0/100 KM/H

5,4

FOGYASZTÁS

(L/100 KM) A 2004/3/EK IRÁNYELV SZERINT

5,4 - 5,7 VEGYES

123

KIBOCSÁTÁS CO2

(G/KM)

123 - 130

*ECO üzemmódban

Motor károsanyag-kibocsátás

Euro 6d-TEMP

 

6 sebességes manuális sebességváltóval

Cross biztonság

Vezetőoldali-, utasoldali- és első oldallégzsákok, függönylégzsák, elektronikus stabilitásvezérlés (ESC), ABS, ASR, ELD, opciós városi ütközésmegelőző rendszer: a Panda Cross 4x4 teljes körű biztonságot nyújt.

Fiat Panda Cross 4x4 biztonság

Ne aggódjon, ez egy Panda Cross 4x4

Senki nem vigyáz annyira a családjára, mint a Panda család. Ezért a Panda Cross 4x4-ben az alapfelszereltség része a 6 légzsák: vezetőoldali, utasoldali, első oldallégzsák, függönylégzsák.

légzsákok Fiat Panda Cross 4x4

Ostorcsapás elleni rendszerrel ellátott fejtámlák

A Panda Cross 4x4 tényleg mindenre gondol: ezért szereltünk be ostorcsapás elleni rendszert az első fejtámlákba, hogy megelőzzük az ostorcsapás hatást hátulról történő ütközés esetén.

Panda Cross 4x4 ostorcsapás elleni védelem

Nincs olyan út, amivel ne birkózna meg

Ne aggódjon vezetés közben: a családja a lehető legnagyobb biztonságban van. A Pandával vészhelyzetben vagy csúszós úton is tökéletesen fog tudni manőverezni az elektronikus stabilitásvezérlésnek (ESC) köszönhetően, melyek része az ABS, EDB, BAS és a visszagurulás gátló.

ESC auto Fiat Panda Cross 4x4

Cross-country lendület

A Panda Cross 4x4 állandó összkerékhajtási (TOD) rendszere két differenciálművet használ és egy elektronikusan vezérelt kuplungot, és mindkét tengelyre egyformán és arányosan juttatja el a nyomatékot. Ezért a Panda Cross 4x4 minden emelkedővel megbirkózik a 24°-os első terepszögének és az elektronikus differenciálzárnak (ELD) köszönhetően.

hajtás Fiat Panda Cross 4x4

Maximális tapadás. Bárhol.

A Panda Cross 4x4 bármilyen úttal megbirkózik: alacsony tapadás esetén az ASR rendszer megakadályozza, hogy a kerekek gyorsítás vagy lassítás közben kipörögjenek, miközben az ELD rendszer azokra a kerekekre osztja el a nyomatékot, ahol a legjobb a tapadás.

Fiat Panda Cross 4x4 ASR ELD

Biztonságban a városban

A Panda Cross 4x4 tudja, hogyan viselkedjen terepen és a városban is: a kérhető városi ütközésmegelőző rendszer legfeljebb 30 km/h sebesség esetén észleli az akadályokat és más járműveket, amelyeknek nekiütközhet, és automatikus vészfékezéssel a segítségére siet.

vészfékező rendszer Panda Cross 4x4

Bármilyen körülmények között...

Az első McPherson és a hátsó merevhidas felfüggesztésnek köszönhetően a Panda Cross 4x4 legendás manőverezhetőséget kínál. Ez az egyedi M+S négyévszakos gumiabroncsokkal kiegészülve garantálja, hogy semmi sem fogja megállítani, bármilyen is legyen az időjárás.

Panda Cross 4x4 M+S gumiabroncsok, McPherson felfüggesztés

Készen áll bármire

A 4x4 biztonságot üzemmód választó mindig maximális nyújt 3 üzemmódjával :
AUTO: automatikusan a megfelelő nyomatékot biztosítja a tengelyeknek a tapadási feltételektől függően;
OFF-ROAD: a négy kerékre osztja el a nyomatékot attól függően, hogy melyiknek a legnagyobb a tapadása;
GRAVITY CONTROL: optimalizálja az irányítást meredek emelkedőkön és lejtőkön.

Auto vezetési üzemmód választó Fiat Panda Cross 4x4

Biztonságos lejtmenet

A Gravity Control teljes körű irányítást biztosít meredek lejtőkön, még zúzott köves útszakaszon is; automatikusan fékez és szabályozza a jármű sebességét.

Auto vezetési üzemmód választó Fiat Panda Cross 4x4