Skip to content Skip to navigation

Suv, vagy Crossover? Találd meg, hogy melyik illik hozzád jobban!

Suv és Crossover: minden, amint tudnod kell..

Manapság egyre több modell van a piacon jobbnál jobb fedélzeti szolgáltatásokkal. Ezért is lett az SUV és Crossover a leggyorsabban fejlődő szegmens az elmúlt években. Mivel nagyon hasonló karakterük van, gyakran összetévesztik a két kategória modelljeit. A valóságban viszont egyetlen tulajdonságuk közös, ami alapján sokan összekeverik őket, ez pedig a magasságuk. Minden másban, így a struktúrájukban és műszaki elemeikben merőben mások.
A fő funkciók (például az opciós tételek, fogyasztás, meghajtás, méret és fogyasztás) figyelmes tanulmányozása után képes leszel eldönteni, hogy melyik verzió illik hozzád a legjobban. Nézzük meg részleteiben ezt a két különböző típust, hogy ne keveredjenek össze a fejekben, így könnyen kideríthető, melyik is illik jobban az életstílusodhoz.

Az összes Fiat modell.

A Fiat számos Crossover és SUV modellt kínál, mindegyik ikonikus és tetszetős formában kerül a piacokra. Tervezésük középpontjában a városi mobilitás javítása áll. Stílusod legjavát fejezheted ki a Fiat 500X Urbannal, vagy Cross-szal. De választhatod a Panda Cross-t, a kompakt és praktikus 4x4-et is. A Fiat a Crossover kategóriában a sportos külsejű új 500L Cross-t kínálja.

SUV-k és Crossoverek: két név, egy garancia

Ahhoz, hogy tudd, melyik autó illik hozzád, ismerned kell a különbséget az SUV és a Crossover között. Az SUV egy kimondottan nagy autó, és nagyon hasonlít egy terepjáróra, vagy kombira. Rendkívül erős, magas és tágas, egy szedán erőteljességét messze menően meghaladja.
De mit is jelent az SUV? A feloldása sportcélú haszonjármű (Sport Utility Vehicle), mivel külseje nagyon hasonlít egy terepjáróéra, pedig csak az emelt üléspozícióban és az összkerékmeghajtásban hasonlítanak.
Eközben a Crossover egy közepes méretű kategória az MPV (többcélú jármű) és a kombi között. Egy olyan autó, amelyben az üléspozíció magasabban van és tökéletes azoknak, akik sokat közlekednek városon kívül. Kisebb, mint egy SUV, de motorja ugyanolyan erőteljes. Nem mindig rendelkezik összkerékmeghajtással, bár egy ideje ez a funkció is elterjedté vált az új generációs modelleknél.
Az SUV-k és Crossoverek teljesítmény és ár alapján történő összehasonlítása elengedhetetlen ahhoz, hogy eldöntsd: melyik variánst szeretnéd.

 SUV-k és Crossoverek: hasonlóak, de még is különböznek.

Most megpróbáljuk eloszlatni a félreértéseket és tévhiteket az SUV-val és Crossoverrel kapcsolatban. Nagyon sokan összetévesztik őket és néha azt gondolják, ugyanolyan autóról van szó. Miközben az SUV és a Crossover között elég nagy különbségek vannak. A Crossovert például sokkal könnyebb kezelni, mert alacsonyabb és rövidebb, súlypontja is alacsonyabban van, így városi közlekedésre sokkal alkalmasabb. Sőt, a Crossovereket és SUV-ket teljesen máshogy kell vezetni. A különbséget az összkerékmeghajtás és a súly eloszlása adja. Az SUV-nál a motor és a sebességváltó 90 fokban van elhelyezve az első tengely előtt, így az autó orrnehéz.
A karosszéria és a mechanikus elemek szintén különböznek egymástól. A crossing azt jelenti, hogy különböző kategóriájú autók különböző funkciói találhatók meg benne, így a Crossoverek sokkal variálhatóbbak.
Sok kompakt SUV tartozik a Crossover kategóriába. Ezek a mini SUV-k összkerékmeghajtással, néha pedig elsőkerék-meghajtással készülnek. Sőt, sokkal kevesebb extra kérhető ezekhez a modellekhez, mint a tradicionális SUV-hoz

500X Cross és City Cross

500X Cross és City Cross

Ez az összkerékmeghajtású SUV bármilyen úttal megbirkózik.Kompakt formájával, terepes külső jegyeivel az 500X Cross és City Cross a legnagyobb fokú terepes agilitásra optimalizált és tökéletes a kis családok számára. A tágas beltér, a kifinomult bőr huzatok, az exkluzív burkolatok és kényelmes ülések otthonos belsőt teremtenek. A csomagtér osztályelső, 350 litertől 1 köbméterig bővíthető.

500X Urban

500X Urban

A korszerű kompakt SUV. Öt kényelmes üléssel és tágas, praktikus belsővel az 500X Urban az ideális választás a családoknak, főleg akkor, ha élvezni szeretnék az SUV-k előnyeit, amelyet a városi lelkület, a kortárs formaterv és az exkluzív anyagokkal borított belső tovább erősít. A vezető oldali ülés első osztályú kényelme, a hihetetlen variálhatóság és a csúcstechnológia tökéletes autóvá varázsolja ezt a családbarát SUV-t.

500L Cross

500L Cross

Kompakt, funkcionális és meglepően tágas crossover. Élvezetes és kalandvágyó személyiségével az 500L Cross készen áll arra, hogy családod és barátaid helyet foglaljanak benne. Öt kényelmes ülés, hasznos technológiák, 3,17 köbméter élettér és 4,2 méteres hosszúság, mindez egy olyan autóba pakolva, amellyel akár terepen is űzheted a szenvedélyeidet.

Panda City Cross

Panda City Cross

Egy városi SUV, kétféle motorral, újratervezett stílussal és régóta rá jellemző merészséggel. Fekete, cross stílusú hűtőrács, karosszéria színű védőlemezek és sárvédők mellett koptatócsík is csatlakozott a külső elemekhez, amely tökéletesen magában foglalja a Cross jelvényt. Az exkluzív felnik teljesítik ki az autentikus crossover külsőt.