Skip to content Skip to navigation

Fiat Örökség

Autókat tervezünk, hogy építsük a jövőt és autókat építünk,
hogy alakítsuk a jövőt.

Tudjon meg többet

Több mint 100 év története négy keréken. Mindig mozgásban vagyunk.

Az egész történet 1899-ben kezdődött a 3½ HP modellel. Ugyanebben az évben, július 11-én Torinóban megalakult az első autógyár, a Fabbrica Italiana Automobili Torino (FIAT).

Azóta lépésről-lépésre, szelepről-szelepre formáljuk a márka, az olasz autózás és a világ mobilitásának történetét.

Hiszünk a jövőben, és szenvedélyesen hiszünk ötleteinkben: tudjuk, hogy ez a hit alakítja a jövőnket.

Az Örökség projekt

alt-image1

Az ötletek vezetik tervezőink kezét: jövőbe mutató ötletek, fejlődés és innováció.

Az első modell 1899 nyarán született és a 3½ HP nevet kapta. A modellből mindössze 24 darab készült 150 munkás közreműködésével a torinói gyárban, mely az egyetlen volt akkor Olaszországban.

Az akkori munkatársak lelkesedése hozta létre azt a céget, mely örökölte a szenvedélyt, a szakértelmet és tapasztalatot, mely lehetővé tette számunkra, hogy ma ott tartsunk ahol, és hogy készen álljunk a jövő kihívásaira.

alt-image1

Nagyon sok minden történt 100 év alatt: az 500-as modell megszületésétől az új 124 Spider-ig, közöttük pedig az Uno és az X 1/9 modellekkel. A Fiat Örökség projekttel az összes modell történetét szeretnénk elmesélni, a klasszikus Fiat autóktól kezdve, egészen a legújabb modellekig. Ez a projekt az autók mögött megbújó történetet meséli el, megemlítve a Fiat világának kulcsszereplőit is.

A projekt túlmutat egyetlen márkán, hiszen mélységeiben elemzi a modellekkel kapcsolatos történéseket, mely nem csupán a Fiat márkát, de az FCA csoport többi márkáját is érinti. Ez a történet, melyet lépésről-lépésre, mérföldről-mérföldre mesélünk el, azokon a közös értékeken alapul, mely emberek millióit segítette hozzá a mobilitáshoz, és teszi ezt ma is, ráadásul ugyanazzal a szenvedéllyel.