Skip to content Skip to navigation

Városi autó: kicsi kocsi, hatalmas élmény

Olyan autóra vágysz, amellyel kifogástalan stílusban ugyanakkor könnyedén közlekedhetsz a városban? Akkor a városi kisautó pont Neked való. Ahogyan a név is sejteti, a városi kisautó egy kicsi, tehát városi közlekedésre tökéletes jármű, amellyel a parkolóhely probléma is sokkal kezelhetőbb. Ma az iparágban ez a szegmens fedi le a piac legnagyobb részét, mert az autógyártók felismerték, hogy a sofőrök kényelmesen és könnyedén szeretnének a városokban közlekedni. Ha azon gondolkodsz, hogy ilyen autóra váltasz, akkor először is meg kell ismerned legnagyobb előnyeit a szegmenst felfedezve. Itt egy lista azokról az érvekről, amelyek a városi autó mellett szólnak:

1. Ha az egész napod a belvárosban töltöd, és folyton parkolóhelyre van szükséged, egy kisebb autóval könnyebben találsz megfelelő helyet.

2. A városi autók kevesebbet fogyasztanak, mert sokkal hatékonyabb motorjaik vannak, mint a szokványos autóknak.

3. Olcsóbbak, így több pénzt költhetsz az extrákra, így jobban személyre szabhatóbbak, mint a többi modell.

Szabadság négy keréken

Minden autótulajdonosnak ugyanaz az álma: könnyedén és kényelmesen közlekedni a városban. Egy városi kisautó tökéletes válasz erre az igényre. Méretüknek köszönhetően ideálisak a városi forgalomhoz, hiszen a legtöbb helyen jellemző parkolási problémán is könnyítenek.

A "városi autó" kifejezés relatíve új, a 80-as években jött létre, amikor azokra autókra kezdték el használni, amelyekkel könnyedén lehetett manőverezni a zsúfolt városi utcákon.

A többi autótól eltérően a városi autókat arra tervezték, hogy minél szabadabban lehessen velük közlekedni, megküzdeni a városi dzsungel mindennapos kihívásaival és a parkolás minél egyszerűbb legyen. Emellett a pénztárcát is kímélik, áruk ugyanis alacsonyabb, mint a nagyobb méretű autóké.

Kétség nélkül állíthatjuk, hogy a Fiat legnépszerűbb kisautója az új Fiat 500: a tökéletes városi autó, amely egyedi részletekkel, személyre szabhatósággal, rengeteg színben és különböző stílusú beltérrel érhető el. És itt van még a Fiat Panda az élvezetes, könnyed stílusával és dinamikus vonalvezetésével.

A gazdaságos és megbízható városi autók a legjobbak arra - és azok is maradnak -, hogy stílusosan és kényelmesen fedezzük fel a várost.

Egy kicsi, mégis nagy választás.

Egy városi autó előnye a vezetés és a parkolás praktikuma, az alacsony fogyasztás, és a könnyű kezelhetőség. Városban vezetni azt is jelenti, hogy végre mobilitási problémák nélkül lehet élvezni a belvárost.

A városi autó azoknak tökéletes választás, akik naponta többször is autóba ülnek, mivel így nagyobbak az esélyek arra, hogy lesz megfelelő méretű parkolóhely. Sőt, egy kis autó szabadabban és könnyedebben mozog ebben a környezetben a sok nagy autó között. Egy másik érv a városi autó választása mellett az alacsony fogyasztás, mivel kicsi autóba elég a kicsi motor is.

A költségek is a könnyen használható városi autók mellett szólnak, különösen akkor, ha figyelembe vesszük az árakat és a választékot. A kis autó egy kezdő vezetőnek is tökéletes választás lehet, aki könnyedén akar a városban lavírozni és ezért nem akar túl sokat fizetni. A városi autókat különösen kedvelik azok, akik szeretnek sok extrát választani, és személyre szabni kedvező áron, és eközben megmarad a mozgás szabadságának élvezete is.

Melyik a legjobb motor?

Eldöntötted, hogy városi autót veszel, most azt kell eldönteni, hogy milyen motort kérsz hozzá. Melyik a legjobb választás? A dízel? A benzines? Az elektromos? Esetleg a hibrid? A választás csak rajtad és az igényeiden múlik.

Ha nem utazol sokat, akkor jobb megoldás benzines motort választani. Az energiahatékonysága ideálissá teszi azoknak, akiknek nem kell hosszú utakra indulnia.

A hibrid hajtás lényege, hogy a hagyományos belső égésű motor (dízel, vagy benzin üzemű) mellett egy elektromos motor is termeli az energiát. Nagyon sokat beszélnek mostanában a hibrid autókról, és az autózás jövőjének tartják, bár a technológia ára egyelőre nagyon magas.

Városi autó a városi autó ellen

Ha a legjobb városi autót keresed a piacon, akkor összehasonlításra lesz szükséged, hogy eldöntsd, melyik illik legjobban az igényeidhez. Kétség nélkül állítható, hogy az új Fiat 500-as az egyik legikonikusabb és leghíresebb városi autó. Az 500 Star elegáns króm elemeivel, az 500 Rockstar sportosságával és matt fekete fényezésével a modell igazi erőssége a formaterve. Összesen 13 féle szín közül választhatsz, az 500-as pontosan tudja, hogyan kell a saját stílusodhoz igazodnia és hogyan kell kitűnnie a városban.

Az 500-as mellett a Panda a hagyományos, élvezetes és ügyes kisautót jelenti, amely karcsú formatervvel, ikonikus profiljával és 15"-os kerekeivel hódít. Megújult a kormánykerék kialakítása, bőr borítást és füst, vagy titán színű burkolatokat kapott. Az autóban 14 különböző helyre lehet pakolni, ezeket a helyeket úgy alakítottuk ki, hogy mindennek legyen hely a Pandában.

Az új 500-assal és a Pandával szabadon mozoghatsz a városban, kisebb gondot jelent majd a parkolás, így több időd marad azokra a kellemes dolgokra, amelyeket a városi lét kínál.

500

A kiváló városi autó. Elegáns és stílusos, mint a sztárok, bátor és sportos, mint a rocksztárok. Ismerd meg a stílus legjavát az új 500 Star modell Stella fehér, vagy az 500 Rockstar Portofino zöld fényezésével. Az 500 több, mint szikrázó. Briliáns.

500C

Az 500-as mindig magasra tör. Most azt szeretné tőled, hogy merülj el a csillagos ég szépségében az 500 Star és Rockstar kabrió változatával. Két új csillag került az égre, amelyek csak úgy ragyognak. Hagyd, hogy az 500 Star modell Stella fehér és az 500 Rockstar Portofino zöld fényezése elvarázsoljon.

Panda

A Panda egy hagyományos, élvezetes és ügyes kisautó, amely tudja, hogyan kell úgy fejlődni az idők során, hogy a lényeg nem változik. Ismerd meg élvezetes, elbűvölő stílusát, karcsú hátsó kialakítását, a modern és dinamikus színválasztékot, valamint a 15"-os alumínium felniket és a tónusos lökhárítókat.