HATÓTÁV ÉS AKKUMULÁTORTÖLTÉS

Minden, amit tudnod kell

Itt mindent megtalálsz, amit tudnod kell elektromos autód újratöltéséről és autonómiájáról

Mi a maximális hatótávolság?

A maximális hatótáv a modelltől függően változik. Az új Fiat Topolino akár 75 km-t is elérhet WMTC ciklusban, míg az elektromos 600 hatótávolsága akár 400 km is lehet kombinált WLTP ciklusban, ami városi ciklusban akár 600 km-re is megnőhet. Az elektromos 500 hatótávja kombinált WLTP ciklusban akár 320 km-t is elérheti, városi ciklusban pedig még tovább megy. Nézd meg a videót, ha többet szeretnél megtudni a hatótávolságról és más vezetési módokról, amelyek fokozhatják az autonómiát, mint például a "Sherpa".

A fékezés az új újratöltés

A regeneratív fékezési technológia a jármű mozgási energiáját használja fel, amikor nem használod a gázpedált. Finom lassítással a megtermelt energia azonnal felhasználható vagy az akkumulátorban tárolható. Ez a technológia elérhető az új Topolino, az új 600 és az új 500 modelleken. További információért nézd meg a videót.

Befolyásoló tényezők

Sebesség

A sebesség van a legnagyobb hatással az akkumulátor töltöttségére. Autópályán 130 km/h sebességgel haladva egy teljesen feltöltött akkumulátorral alig fele akkora távot lehet megtenni, mint a WLTP ciklus szerint jelzett érték. Ugyanakkor, állandó városi tempó mellett a ciklus szerint megadott távnál többre is képes lehet a jármű.

Vezetési szokások

A környezettudatos vezetés is fontos a hatótáv növelése érdekében. A visszafogott gyorsítással, és a fék optimális használatával csökkenthető a fogyasztás, miközben az egypedálos vezetési funkció használata maximalizálja a kinetikus energia visszanyerését. Ezek együttesen 15-20 százalékkal is növelhetik a hatótávolságot.

Hőmérsékleti viszonyok

A külső hőmérséklet, illetve a hűtés/fűtés évszaktól függően akár 40 százalékkal is módosíthatja a hatótávot. Az álló helyzetben, töltés közben végrehajtott előfűtés nagyon hasznos funkció, és akár okostelefonról, vagy a fedélzeti infotainment rendszerről is vezérelhető.

eSolution Charging

Megoldás elektromos vagy plug-in hibrid járműved töltésének menedzselésére, otthon és távol egyaránt:

  •  Töltési szabadság: Kezeld otthoni Wallbox-od és hálózatunk töltési pontjait okostelefonodról
  •  Töltési előzmények: Hozzáférés a töltési folyamatokkal és fizetésekkel kapcsolatos összes információhoz
  • Töltési szakaszok: Vedd át teljesen az irányítást, indítsd el vagy állítsd le a munkamenetet igényeid szerint.

Fedezd fel free2move eSolutions charging services

    

EXKLUZÍV WALLBOX

Az opcióként elérhető, az FCA számára tervezett easyWallbox fali eszközzel saját otthoni töltőpontot alakíthatsz ki. Az egyszerű, Plug & Play technológiának köszönhetően telepítése nem igényel szaktudást, csak Bluetooth kapcsolatra van szükség, hogy ellenőrizd a folyamatokat. Az easyWallbox-nak olyan energetikai rendszere van, amely megakadályozza, hogy az otthoni hálózat túlterhelődjön. Ha erősebb, 7,4 kW-os rendszert telepítesz (szakember segítsége szükséges), akkor az új 500-ast kevesebb mint 4 óra alatt töltheted fel.

*az akkumulátor 15-80%-os töltöttségi szintet ér el.

CSATLAKOZTATÁS ÉS TÖLTÉS

A Connected Wallbox egy olyan fejlett otthoni töltési rendszer, amelyre távolról is rá tudsz csatlakozni, és három fázisú rendszerrel akár 11kW-os teljesítményt is képes leadni. A Connected Wallbox segítségével Bluetooth, 4G/3G vagy Wifi csatlakozáson keresztül elindíthatod, ellenőrizheted a töltést, annak minden adatát leolvashatod, hogy optimalizálhasd a folyamatot. A telepítést az FCA partnerei végzik.